torsdag 1 juli 2010

Almedalen närmar sig

Nu pågår förberedelserna för vårt engagemang i Almedalen för fullt.
Pressinbjudan har gått ut och alla debattdeltagare är bokade. Jag måste åka till Stockholm redan på lördag för att hinna med färjan tidig söndagsmorgon. Första dagen ska vi träffa en del av deltagarna för att dra upp de sista riktlinjerna för pressmötet. På söndagskvällen blir det byggmingel med Svensk Byggnäring. Då kan man dela ut inbjudningar till vår aktivitet.
På måndagsmorgonen blir det "early morning". Klockan 10 sätter aktiviteten igång, och det är alltid lika spännande att se hur många som kommer och lyssnar. En stor tidning är redan klar och vi jobbar hårt för att få dit fler. Carin Göthblad ska delta och hon borde dra en del intresse liksom Göran Adlén som blir både föreläsare och moderator. Anders Danielsson är VD för Skanska Sverige deltar också och han har en del tyngd i frågan om jämställdhet. Carin G lever ju i en liknande värld som byggarna gör med stor mansdominans. I debatten kommer även två riksdagsmän att delta liksom Hans Tilly från Byggnads, undertecknad och en ung byggkvinna vid namn Charlott Malmborg.
Eftersom Byggcheferna har varit framgångsrika under alla år vi deltagit i Almedalen så är förväntningarna stora. Vi är där för att synas och komma ut i media i syfte att påverka. Vi har lyckats att varje år komma med i olika "stora gammelmedier" som DN, SvD, TV4, Rapport och Aktuellt samt ett oräkneligt antal lokala tidningar. Detta förpliktigar.
Alla är hjärtligt välkomna.

Inga kommentarer: